Μετράει δεκαετίες στο μουσικό πεντάγραμμο, και έχει αποδείξει ότι, έχει όλο το «πακέτο» για να μας απασχολεί για πολλά χρόνια ακόμα.

Ένας καθαρόαιμος λαϊκός ερμηνευτής και διασκεδαστής, φέροντας τον χαρακτηρισμός «εργάτης» στις νυχτερινές του εμφανίσεις, ο Αλέξης Νείρος, αποτελεί εγγύηση στη διασκέδαση.

Ανήκοντας πλέον στη δισκογραφική εταιρία του Δημήτρη Γιώτη, με τον οποίο ετοιμάζουν πολύ ωραία τραγούδια, πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα τσιφτετέλι, με τίτλο «Αν δεν σε αποπλανήσω», που έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου.

Ο Αλέξης Νείρος, σε μία κατάθεση ψυχής στο Show-it, εξομολογείται τα όσα βίωσε στη μουσική του διαδρομή, το πότε έπεσε θύμα αποπλάνησης, πώς αντιμετώπισε την κρίση που χτύπησε το πεντάγραμμο, και άλλα πολλά, που εξομολογείται για πρώτη φορά.

Μετά από τόσα χρόνια στο πεντάγραμμο, νιώθεις την ίδια αγάπη στο τραγούδι όπως και την πρώτη ημέρα;

Σίγουρα, μετά από τόσα χρόνια, νιώθω την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος για τη δουλειά μου. Απλά η διαφορά είναι, ότι στο ξεκίνημά σου, έχεις άλλο ενθουσιασμό, και σίγουρα μιλάμε για μία άλλη εποχή, όπου αυτό το επάγγελμα, ήταν στα καλύτερά του.

Τι συναισθήματα, σου έχει αφήσει αυτή η διαδρομή;

Όλο αυτό το ταξίδι, των τόσων χρόνων, μου έχει αφήσει πολύ δυνατά συναισθήματα, πολύ δυνατές συνεργασίες, φίλους που απέκτησα και πολλές εμπειρίες που με κάνανε πιο δυνατό.

Έχεις φανταστεί ποτέ τη ζωή σου χωρίς να τραγουδάς;

Αυτή τη στιγμή, όχι σίγουρα, δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου όλη, χωρίς να τραγουδάω, γιατί μου αρέσει η επικοινωνία με τον κόσμο, και μου αρέσει να τον κάνω, να περνάει καλά.

Αν γύριζες τον χρόνο πίσω, τι θα άλλαζες, τι θα άφηνες πίσω;

Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, με την εμπειρία και το μυαλό που έχω αυτή τη στιγμή, πιστεύω, θα έκανα τα ίδια πράγματα, το ίδιο ακριβώς ταξίδι, απλά σε κάποιες ευκαιρίες που μου τύχανε και τις προσπέρασα, θα είχα πάρει μία διαφορετική απόφαση.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχεις συναντήσει όλα αυτά τα χρόνια;

Εμπόδια υπάρχουν πάρα πολλά όπως και σε όλες τις δουλειές, απλά εγώ σαν άνθρωπος, δεν επικεντρώθηκα σε κανένα από αυτά, έτσι ώστε να τα μεγαλώσω και να φανούν απροσπέραστα.  Πήγαινα απευθείας στη λύση τους και στην αντιμετώπισή τους, και συνέχιζα την πορεία μου. Άλλωστε η ζωή χωρίς εμπόδια, δεν είναι συναρπαστική.

Σεξουαλική παρενόχληση έχεις βιώσει;

Έχουν υπάρξει περιστάσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, που κάποιοι άνθρωποι με φέρανε σε δύσκολη θέση, και προσπάθησαν να με εκμεταλλευτούν, αλλά δεν υπήρξε η ανταπόκριση από εμένα.

Είσαι παράλληλα και επιχειρηματίας. Λύση στην κρίση;

Το να ανοίξω μία επιχείρηση πριν από χρόνια, ήταν καθαρά για να μπορώ να έχω ένα εισόδημα, τον καιρό που δεν δούλευα. Σίγουρα, αυτό με βοήθησε πάρα πολύ, και έκανα καλύτερες επιλογές στη δουλειά μου.

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τη δουλειά σας. Πώς το αντιμετωπίζεις;

Σίγουρα, η οικονομική κρίση, έχει επηρεάσει όπως όλες τις δουλειές, και την δικιά μου, και φαίνεται από τις μέρες εργασίας που υπάρχουν στα μαγαζιά. Παλιά μιλάγαμε για εξαήμερα και εφταήμερα, και σήμερα μιλάμε, για μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Η αντιμετώπιση αυτού, με κάνει να σκέφτομαι και άλλες επιχειρηματικές λύσεις, που μπορώ να κάνω παράλληλα.

Το νέο σου τραγούδι τα «σπάει»… Τι σου προκάλεσε μόλις το άκουσες;

Το νέο μου τραγούδι, «Αν δεν σε αποπλανήσω», το ξεχώρισα ακριβώς από τον τίτλο του, και μου άρεσε πάρα πολύ, γιατί όλοι μας νιώθουμε ή σκεφτόμαστε, ότι κάποια στιγμή, θέλουμε να αποπλανήσουμε κάποια ή κάποιον, ή να θέλουμε, να μας αποπλανήσουν, αντίστοιχα.

Έχεις πέσει θύμα αποπλάνησης; Τι μπορεί να αποπλανήσει το μυαλό σου;

Ναι φυσικά, έχω πέσει θύμα αποπλάνησης, από γυναίκα, που πίστεψα κάποια πράγματα, αλλά εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά. Αυτό που μπορεί να αποπλανήσει το μυαλό μου και πολλές φορές να μου αρέσει, είναι μία έξυπνη γυναίκα.

Συνεργασία με τον Δημήτρη Γιώτη. Τι άλλο περιμένουμε;

Ο Δημήτρης Γιώτης, είναι ένας συνάδελφος, που εκτιμώ και γνωρίζω πολλά χρόνια. Η συνεργασία μας προέκυψε, με αφορμή το τραγούδι αυτό, και έχουμε πολλά σχέδια ακόμη με τον Δημήτρη, τα οποία θα τα δείτε στην πορεία.

Υπάρχεις κάποιος καλλιτέχνης με τον οποίο θα ήθελες να κάνεις ένα ντουέτο;

Ένα ντουέτο, που θα ήθελα να κάνω, είναι με τον άνθρωπο που ήταν στα πρώτα μου δισκογραφικά βήματα, και μιλάμε για τον Γιώργο Αλκαίο, που του οφείλω πολλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς.

Πότε έκλαψες τελευταία φορά και γιατί;

Δεν συνηθίζω να κλαίω, αλλά τελευταία φορά που θυμάμαι να δάκρυσα, ήταν από χαρά, στη γέννηση του γιου μου.

Ο έρωτας υπάρχει στη ζωή σου;

Ο έρωτας υπήρχε και θα υπάρχει στη ζωή μου, γιατί χωρίς έρωτα, δεν μπορείς να κάνεις το ταξίδι, που λέγεται ζωή.

Θα δήλωνες συμμετοχή σε ένα talent show;

Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι, αναλόγως το talent show.

Τι δεν ξέρει ο κόσμος για τον Αλέξη Νείρο;

Αυτό δεν ξέρει ο κόσμος, είναι σίγουρα για την προσωπική μου ζωή, αλλά και το τι άνθρωπος είμαι βαθύτερα.

 

Leave a Reply

Please Login to comment
  Εγγραφή  
Ενημερώσεις για